Tykkää meistä täälläf_logo
mekin tykkäämme Sinusta!

Seuraa meitä täälläInsta
mekin seuraamme Sinua!

 

Kaikki uusi ja ihana
sisäpiirikirjeessä!

 

Kuulemme myös
mielellämme
palautetta!

 

Asiakasedut
HiMOtar-kortilla

 

 

Aikataulutettu onni, osa 2

just think about it 2Elinan opit saivat vahvistusta Gretchen Rubinin Onnellisuusprojektista. Tämä kirja on HiMOlla lainattavaksi! Kysykää  jos kiinnostaa!

Mitä opin?

Joka päivä tehdään tietyt rutiinit. Niitä on yleensä max 10/per päivä. Mun päivä on tällainen:

1. Herätys, aamiainen
2. Aika Filipin kanssa
3. Paperityöt
4. Syödään ja lähdemme keskustaan lapsenhoitoon
5. Ohjaan
6. Kotiin, iltapuuhat
7. Illallinen, työtä, TV
8. Suihku, venyttely
9. Nukkumaan AJOISSA, että aamulla jaksaa herätä AJOISSA

Aikaisempi päivästäni puuttui numero 2 – yritin silloinkin tehdä työtä tai yritin nukkua ja Filu katsoi piirrettyjä. Olin huono äiti ja huono yrittäjä. Numero 4 meni juosten ja hirveässä stressissä. Nykyään valmistaudun niin, että kuin F herää, voin olla hänen kanssaan rauhassa – minulla on pakattu työlaukku, olen itse lähtövalmis, kissalla on ruoka, pyykit narulla jne. Joten astumme ulos ajoissa ja matkalla mennään keinumaan tai muuten vain kävelemme hitaasti.

Muutaman asian vieläkin haluan tehdä eri tavalla, mutta kuin sain kakkoskohdan selkeytettyä, tulin onnellisemmaksi. Eli olet onnellinen, jos se, mitä teet joka päivä, tekee sinut onnelliseksi. Kirjassa on hyvä esimerkki pitkästä työmatkasta, joka stressasi erästä tapausta niin paljon, että ihminen oli valmis ottamaan lopputilin. Ratkaisu oli äänikirjat! Eli mitä fiilistä rutiini tuo, ratkaisee sun oloa. Satunnaiset tekemiset taas eivät ole niin tärkeitä pitkässä juoksussa! Et voi elää lomaa, juhlaa odotellessa tai `viikonloppuna tehdään jotain kivaa`-meiningillä. Vaikka sekin ajatus on hurmaavan kannustava!

Entä mikä on vähiten kivaa päivässä tai viikossa? Milloin tunnet yksinäisyyttä tai surua? Kiireinen aamu? Sunnuntai-ilta? Muuta se rutiini! Esim. heti maanantaille jotain mukavaa! Vaikka Muokkaus-tunti HiMOlla 😉 Minulle työviikko tarkoittaa aikataulutettua menoa. Sen takia maanantaina minulla nykyään vain 1 ohjaustunti, jolloin mä tiedän, että aikataulu ei ole ihan kiveen hakattu, joten vähemmän stressiä! Ja asiaan auttaa mukava ryhmä ❤ Vaikka niitä minulla on joka päivä, sen merkitys on silti valtava! HiMOttaremme Riitta joskus tuli studiolle ja sanoi, että `äh koko aamupäivä oli että voi ei`, mutta sitten hän muisti, että pian menisi HiMOlle ja siellä Sveta, Leena muut HiMOttaret, ja olo heti parani. Mulle tämä on NIIIIN tuttu tunne!!!

Eli, älä mene virran mukana – tee omat ratkaisut, päätä prioriteetit itse!

Sitten annoin myös olla. Minulla on ollut pitkän aikaa paineet menestyä yrittäjänä. Ikään kuin ansaitsisin siten oman paikkani tässä maassa. Roomaakaan ei ole rakennettu päivässä – mutta en muistanut siitä.  Rakastan työni. Rakastan. Kun tajusin, että menestyminen voi olla matka/prosessi/pitkäaikainen työ, eikä tulos heti ja nyt, rakastuin yrittäjyyteen uudestaan! Saa nauttia matkasta matkana, ei vain nähtävyydestä sen määränpäässä!

Nykyään teen aikataulut päiväksi, viikoksi, vuodeksi, loman asti jne. Silloin aika ei tunnu enää hiekalta – saan tehtyä konkreettiset asiat, ja löydän uudet tavat lisäämään onnellisuutta ja vähentämään vähemmän kivat jutut!

Tästä ja muista keinoista, eri tavalla ja ajatuksia herättämällä, lisää siis myös valmennuksessa la 18.11.!

Ollaan onnellisia, se on niin helppoa ja niin vaikeata 🙂 Mutta se on mahdollista! Ja se on pääasia.

<3:lla, Sveta