HiMO Channel


22.10.2019, 14:12

Sinä onnistut ja pärjäät!

HiMOttaret, tsekatkaa tämä: http://greatday.com/nmot/index.html!!!

IMG_9846Elämässäsi on ollut tilanteita, joita luulit pystyväsi käsittelemään. Ja silti teit sen.

Elämässäsi oli ongelmia, joita luulit, että et ratkaise. Ja silti olet ratkaissut ne.

Elämässäsi on ollut tappioita, jota luulit et selviä. Ja silti selvisit.

Olet täällä tänään, vahvempana ja älykkäämpänä. Sinulla on enemmän kokemusta ja tietoa kaiken tämän seurauksena. Vaikka tie ei ollut helppo, kävelit sitä onnistuneesti.

Tietenkin vaikeudet odottavat sinua edessäpäin, ja ehkä nyt olet elämässä vaikeassa vaiheessa. Siksi on syytä kääntyä taaksepäin ja muistaa ajoittain – teit sen, vaikka luulit, ettet voisi tehdä sitä.

Ja ehkä muistat tämän ja huomaat, ettei ole syytä epäillä itseäsi. Loppujen lopuksi, riippumatta siitä, mitkä haasteet elämä heittää, olet hoitanut ne.

Ja nyt tärkein asia on, että voit tehdä sen.

Ralph Marston

 


5.9.2019, 9:21

Kirje keholtasi

IMG_9847Loputtomassa netin meressä löysin viesti vartalolta. Kenen kroppa kirjoittaa näin hyvin? Kenelle se on kirjoitettu? Taitaa olla kaikkien vartaloiden yhteistyötä ja kirjoitettu meille kaikille!

Olen sinun kehosi ja haluan, että muistaisit että…

1) Näytän siltä, mitä ajattelet minusta. Voisitko ajatella, että olen kaunis? Silloin minusta tulee kaunis.

2) Jos ajatuksesi ovat kielteiset, jos murehdit mahdollisia sairauksia ja tapahtumia etukäteen, joudun samoille aalloille ja sairastun.

3) Jos pyrit olemaan optimisti ja luotat itseesi, minä nuorrun ja kaunistun ihan silmien edessä!

4) Minun mahdollisuudet ja varastot ovat hyvin korkeat ja rajattomat. Usko itseesi, usko minuun – minähän osaan parantaa jopa itse itseäni. Minä pystyn parantumaan jopa silloin, kun lääkärit eivät anna toivoa, mutta tarvitsen sinut haluamaan parantumistani ja uskomaan minuun.

5) Älä laita minuun kaikkia maailman mömmöjä, kuten botoksit, silikonit jne. Minä voin olla kaunis ilman niitä! Auta minua vain hieman, ja ihmeitä tapahtuu!

6) Minä rakastan ulkoilla, juosta, tanssia! Minä tykkään hieronnasta! Seksistä! Itse asiasta kaikesta, mitä tekee sinut iloiseksi!

7) Kun haluat syödä tai juoda jotain – kysy minulta, tarvitsenko minä sitä? Jos vain yrität, opit kuulemaan minua, ja minä aina vastaan sinulle. Älä tankkaa ohimennen, telkkarin edessä, jostain tottumuksista. Me voimme olla terveitä ja nauttia hyvästä ruoasta!

8) Minä rakastan sinua. Olisi mukava, jos joskus kiittäisit minua ja rakastaisit minua. Mutta jos et voi, minä rakastan sinua. Piste.

9) Tiedätkö, että voin olla elossa ja hyvässä kunnossa, vaikka 1000v? Ihmisikä on teidän oma keksintö. Älä ikinä mieti, että vanhennut – tai minusta tulee vanha.

10) Olen kehosi. Olen temppelisi. Olen maailmasi. Olen sitä, mitä haluat minun olla. Autetaanko toisiamme? Kiitos kun olen olemassa. Kiitos kun olet olemassa.

T: Kehosi


8.8.2019, 10:21

Love yourself. Yes, you can.

Rakastan seuraavaa ajatusta:loveyourself

…aina muista, että aivomme ajattelevat helposti ympäröiviä uhkia ja keskittyvät negatiiviseen. Mitä enemmän ajattelet negatiivisesti, sitä enemmän saat epäonnea.
Hyvän näkeminen ja  ajatteleminen vaatii ponnistelua. Tämä on yksi niistä asioista, jotka opettavat kuria ja itsehallintaa. Opeta aivosi keskittymään silkin kosketukseen, sadepisaroiden ropinaan, kukanvarren taivutukseen kimpussa, auringonnousun rauhallisuuteen…Ja kun treenaat riittävän pitkään, onnistut huomaamaan kauneutta hyvin helposti ja silloin opit arvostamaan myös itseäsi / J. Clavell

Kiehtova ajatus, että se kauneus alkaa jostain muusta, mutta päättyy meihin. Surullinen ajatus, että usein pitää treenata itsestäsi tykkäämistä. Mistä syystä se on näin? Motivoiva ja kannustava ajatus kuitenkin on, että se kyllä joskus onnistuu. Nyt kun alkaa uusi kausi HiMOlla, ollaan armollisia itsellemme ja toisille, sovitaanko niin?

<3: Sveta

 


11.12.2018, 13:31

Lohturuoasta <3

suklaa_trio

Minun toinen nimi voisi olla Ahmatti 🙂 Niin kuin monet muutkin, syön kun on stressiä, surua, väsymys, naisten päivät, dieetin aloituksen juhlistaminen, dieetin lopettaminen ennakkoajassa, koska on melkein jo yö, koska on aikainen aamu, koska Yes I can, jne. Ahmimisen jälkeen tulee euforiaa, joskus siitä seuraa syyllisyys… Luotan kehoon, tai niin kuin yksi mun ystävistä sanoisi, ”temppeliin”. Ja jos jotain tekee mieli syödä, sitten syödään. Mutta miksi tekee mieli syödä tietyt asiat? Ja voiko jotenkin terveellisemmin napostelemalla auttaa kestämään esim stressiä ja herkutella sitten herkuttelun vuoksi? Otin sen selvittämisen viikonlopun tehtäväksi.

Kiitos Google, useat kirjat ravinnosta ja Personal Trainerin neuvot – tässä mietinnän tulokset:

STRESSI

Tekee mieli: sipsit, nachot, popkorni?
Mitä oikeasti tarvitsen: jotain vahvistamaan hermoja
Ratkaisu: mm pähkinät! Sinkki ja hyvät rasvat vahvistavat ja auttavat jatkamaan.
Välipala: puoliksi leikattu kuivattu luumu, sen sisään saksanpähkinä ja vaikka mascarponejuustoa hieman -> 3-5 palaa ja olo onparempi!

VÄSYMYS

Tekee mieli: jotain makeata suklaasta cappuchinoon, karkit, jäätelö, pulla, kahvi jne ?
Mitä oikeasti tarvitsen: hetken nousun jälkeen tulee aikamoinen romahdus, jos antaudut sokerin ja kofeiinin valtaan. Ja viimeinenkin nestevarasto tyhjenee, sydän hakkaa kovempaa ja sua väsyttää entistä enemmän.
Ratkaisu: nesteytys, pitkäkestoinen energia (ja lepo).
Välipala: 1 l vettä+ruokalusikka kurkumaa, pikkuisen vaahterasiirappia, 2 sitruunan mehua ja ehkä vähän jäitä.

NE PÄIVÄT

Tekee mieli: suklaata, lisää suklaata ja vielä suklaata?
Mitä oikeasti tarvitsen: ota vähän suklaata. Itse olen muuten vaarallinen ihminen.
Ratkaisu: herkuttele maltilla ja valmista oma herkku.
Välipala: omenat murskataan tehosekoittimella, kuumenna hitaasti kattilassa ja levitä pellille. Uunissa 3t aikana matalalla lämmöllä valmistuu aikominen vaahtokarkkityyppinen herkku!

Näillä selviydyn itse – toivottavasti sinuakin auttaa!

 


2.9.2018, 9:23

Vatsatreenistä.

vatsaVatsa, ABS, pömppö – rakkaalla lapsella on monta nimeä 🙂 Miksi lähes joka ikisellä jumppatunnilla tehdään vatsaharjoituksia? Miksi vatsasta puhutaan yleensä niin paljon? Vatsa on niin kuuluisa asia, että ihmettelen, miksi siitä ei ole tehty vielä elokuvaa? Sehän on kuuluisampi, kun Brad Pitt?

Kun seisot peilin edessä ja sovitat vaatetta, mitä katsot ensimmäisenä? Tutkimuksen mukaan sekä naiset että miehet tsekkaavat, näkyykö pömppö. Olen joskus lukenut, että miehiä oma pömppö haittaa, mutta naisen pömppö pidetään usein kauniina asiana. Vatsa-alue on myös eläimille tärkeä – sitä he paljastavat viimeisenä, ja sen näyttö on aarremaisen luottamuksen merkki.

Vatsa on tärkeä meillekin. Jos ei mennä sen syvemmälle (ruoka, vauvat jne.), niin vatsa tai oikeasti keskivartalon tuki pitää meidät pystyssä, pitää ryhdin seistessä. Vatsasta lähtee voima tanssiessa, juoksussa, kävellessä, imuroidessa – aivan kaikessa. Pilateksen kehittäjä Josef Pilates kutsui vatsa POWERHOUSEksi, ja oli oikeassa.

Joka ikinen liike lähtee vartalon keskustasta eli vatsasta, mutta hyväkuntoiset vatsalihakset pitävät yllä myös hyvinvointia, jaksamista ja terveyttä kaikessa, mitä teemme.

Eli mitä, jos olisi vaan pömppö ja vatsatreeneistä oltaisiin luovuttu aikoja sitten? Tässä on muutama asiaa, mitä olisi tapahtunut:

•Usein pömppö haittaa silmää ja aiheuttaa epätyytyväisyyttä omaan ulkonäköön. Kun et ole tyytyväinen itseesi, voitko olla hyvällä päällä, onnellinen?

•Pömppö myös rasittaa selkää – kireä alaselkä kiristyy entisestä enemmän ja kipeytyy. Elämä kivun kanssa – sitä ei toivota kellekään.

•Pömppö vaikeuttaa mm. hengittämistä, kun keuhkot ja pallea ovat ns. rutistuksessa. Jos et hengitä kunnolla, olet väsynyt ja voimaton.

•Ilman vatsalihaksia, emme pysyisi pystyssä – kehon painopiste menisi niin, että kallistuisimme taakse. Noh, silloin taas poistuu ensimmäinen haitta: et näkisi itseäsi peilistä, kun nokkasi olisi kohti taivasta!

•Meillä ei olisi vyötäröä – koska sitä meillä on vinovatsalihaksien ansiosta. Olisimme sellaisia tynnyreitä, pötköjä, tönköt.

•Mutta sekään ei haittaisi, koska tuskin olisimme liikuntakykyisiä. Ja ilman liikettä, ei olisi elämää.

Treenataan siis vatsoja, mutta tehdään sen mahdollisimman oikein ja mahdollisimman monipuolisella tavalla – vaihtoehtoja on! Jos luet tämän, koodilla ”CHANNEL” voit tulla maksutta kokeilemaan syyskauden aikana torstain Vatsa-Peppu Muokkausta klo 17.45 tai Core Workouttia pilatesohjaajan johdolla tiistaisin klo 18.15!

Tervetuloa!

❤:lla, Sveta


26.4.2018, 14:26

Kesäksi kuntoon! TAAS.

skeleton_in_a_red_dress_by_bushbasher01Kesä lähestyy, ja oli sää mitä tahansa, kesän lähestymisestä ei ole epäilystäkään, kun tsekkaa lehtitelineet: kuuminta kuumemmat ”uutiset” ja vinkit siitä, miten saat itseäsi kesäkuntoon eli laihaksi.

Tämä ”kuntoon” asia on käytännössä vielä yksi vuodenaika lisää: kuntoon olisi hyvä saada itseä kesäksi, joten joka vuosi menee näin: syksy, talvi, kevät, kesäksikuntoon, kesä.  Mihin häipyy se kesäkunto kesän jälkeen – on mysteeriä.

Ulkomaisissa lehdissä on myös aina välillä ehdotuksena saada itsensä kuntoon poikaystävän vuoksi (kesäkunto vs. poikaystäväkunto?) tai unelmamekko koko XXS – sekin on jollekulle tavoite ja motivaatio.

Minä ehdotan uutta kuntokäsitettä: eläkekunto. Kun olen 78v. mummo, vietän eläkepäivinä leppoisia kissanpäiviä Kakkukeisarin ja MCDonaldsin välissä kruisalemalla. Olen sellainen pehmeä ihana mummo, kellä kolesterolin arvot ovat taivaassa! Siihen valitettavasti on vielä aikaa ja joudun miettiä tylsää TYÖKUNTOA. Syön niin, että jaksan tehdä työtä, jota rakastan koko sydämellä. Ja jos joku mekko on liian pieni mun peballe, ostan

obese_fat_request_by_chubbychub_chub-d831jyuuuden (mekon siis, ei peban). Tästä tulikin mieleen: minulla on ollut joskus yksi ihana kollega. Hän itsekin aina sanoi, että hänen tunneille helposti tulee vähän ehkä mun tulevaa eläkekuntoa lähellä olevia naisia, koska oli ryhmä mitä tahansa – hän on se isoin. Mä en koskaan kiinnittänyt huomiota tuohon, kunnes näin hänet kotelomekko päällä. Joo, oli hänellä pömppö ja mekko ei ollut koko XXS, mutta mamma mia, se istui hyvin ja koko vartalo oli niin naisellinen ja kaunis! Sen jälkeen, itse asiassa, aloin käyttää mekkoja päivittäin ja en vetänyt vatsaa sisään, vaan suoristin selän, niin kuin hän. Ja jep, saan paaaaaaljon ihailevia katseita. Kokeilkaa, niin tiedätte, puhunko totta 😉

Mutta summa summarum: julistan anti-kesäkuntokampanjan! Mitä tahansa teet, tee sen vain, koska itse haluat. Kauneus ei ole sama, kun laihuus. Kauneus on rakkaus itseä kohti, positiivinen asenne myös itseä kohti ja keskittyminen nautintoon – olisi se lukeminen, tanssiminen, syöminen tai mitä tahansa.
”Elämä on ihmisen parasta aika!” ja se on liian lyhyt kesäprojekteihin.

 


29.11.2017, 14:39

Pömppö <3

Hieronta ja erilaiset spa-tyypiset hoidot on minun juttu, rakastan niitä! Luen aina mielenkiinnolla kaiken maailman jutut, miten voi hoitaa itseä parempaan oloon.

Tässä kolme akupunktiopistettä (bongasin netistä ja olen kokeillut itse), joiden avulla voit mm. helpottaa vatsakipua.

Akupunktio tai pistelyhoito on osa perinteistä kiinalaista lääketiedettä, jossa hoito tapahtuu pistämällä neuloja potilaan kehoon. Akupunktioon luottavien mielestä se vähentää kipua, hoitaa tauteja, estää tauteja ja edistää terveyttä yleisesti.

Arvostelijoiden mukaan perinteinen akupunktio kehitettiin, ennen kuin tunnettiin ihmisen anatomiaa (wau!)  johon nykyinen biologia perustuu. Ja vaikka ymmärtääkseni ei ole olemassa anatomisia tai tieteellisiä todisteita akupunktion teoriassa keskeisten käsitteiden qin ja meridiaanien olemassaolosta, joskus kun kävin akupunktiossa, olo oli ihana!

 


16.11.2017, 12:14

Suklaata, suklaata, suklaata!!!

suklaa_trioRakastatko suklaata?

Minä rrrrrakastan! Jos sinäkin, se ei ole ihme!

Suklaa maistuu ihanalta, se vapauttaa endorfiineja ja tekee olon onnelliseksi. Useammista lehdistä olen lukenut, että tutkimuksien mukaan suklaalla on positiivinen terveysvaikutus: 100 gr päivässä parantaa stressinsietokykyä, ehkäisee sydäntauteja ja madaltaa aivohalvauksen riskejä. Näitä tutkimuksia on tehty mm. Englannissa, Ruotsissa ja muissa maissa, myös Svetalandilla. Ainoa miinus on, että suklaa sisältää paljon kaloreita ja liiallinen suklaan syönti lihottaa, joten sitä kautta tulee omat terveysriskit… Myös jos napsii suklaata kovan nälän yllättäessä, jää kunnon ruoka helposti syömättä, mikä ei ole todellakaan hyvä juttu liikkuvilla ja menevillä naisilla!

kaakao 1Mutta jos siis hyvät vaikutukset kiinnostavat, sinunkin vaihtoehto saattaa olla kaakaopapu! Se on aika karvas, mutta makeannälän taistelussa 4-5 kaakaopapua auttavat useimmiten. On jännä, että kaakaopuu voi kasvaa jopa 10 m korkeudeksi, mutta niitä pidetään matalina (kasvavat Afrikassa, Aasiassa ja Etelä-Amerikassa), että saadaan niitä hedelmiä poimittua. Itse hedelmä ei ole papu, vain hedelmän sisällä on 30-50 kpl siemeniä eli kaakaopapuja. Kaakaopavussa on paljon B-vitamiineja, flavanoleja (antioksidantit), kivennäisaineita (magnesiumia, kalsiumia ja rautaa!) ja proteiinia. On myös kuituja ja hyviä rasvoja. Sellaisena, ei siis kuumennettuna, se on terveellisempi, koska kuumennuksella osa vitamiineista tuhoutuu. Popsitaan siis porkka… kaakaopapuja ja pysytään terveenä!

Tässä pieni naurun hetki suklaakonvehdista, onko tuttua?

https://areena.yle.fi/1-4228308


9.11.2017, 12:09

Järkyttävä.

Järkytyttyä voi ainakin kahdella tavalla: hyvällä ja pahalla.

Minusta Dior/Lancome/ Sisley/ jne kasvovoiteet ovat kalliita.  Haaveilen tällä hetkellä uudesta Sisley Black Rose cremesta, joka maksaa 175€. Järkytyin kun bongasin toisen, 542 € maksavaa voiteen. Should I dream bigger?

Lapseni 2 v.- neuvolassa meille sanottiin, että potalle ei ole kiirettä. Että helposti puoli vuottakin menee ennen, kun lapsi oppii. Olipas ihana järkytys, kun lapseni ensimmäisestä oppipäivästä lähtien alkoi ilmoittaa, kun potalle on päästävää!

Mutta luulen, että tämä minun järkytys ei ole mitään verrattuna neuvolan tädin järkytykseen, kun tuttavan 2 v (!) tyttö piirsi kuvan neuvolakäynnissä ja allekirjoitti sen ” Teresa”.

Olen yhdessä Facebook- kirppisryhmässä. Siellä myydään mm. kalliita ns. design tavaroita. Yksi laukku maksoi esim. 7000€ ja hinta oli kuulemma jo alennettu. Mutta hauskan järkytyksen koin siitä, että siellä myydään ja ostetaan (!) mm. laukkujen pahvilaatikoita ja paperikasseja! Ja niistä jonotetaan ja maksetaan 30-100€. Minulla olisi pari Stockmannin muovikassia – haluaako joku ostaa, anyone? 😉

Seison rattaiden kanssa Kampissa hissin edessä. Ennen minua siinä edessä oli jo äänekäs teinipoikajengi. Ja vaikka hissin vieressä lukee, että tämä hissi on ensisijaisesti rattaiden jne. käyttäjille, usein joutuu odottaa tosissaan omaa vuoroa, kun ihmiset eivät lue sitä kylttiä. Onneksi, järkytyksestä huolimatta, tajusin kiittää kohteliaita pojat, kun he antoivatkin minulle tietä hissiin.

persimonTiedän, että vesimeloni on marja. Järkytyin omaa tietämättömyyttä, kuin luin että persimon/kaki- hedelmä ei olekaan hedelmä vaan marja myös! Nyt alkaa olla sen marjan aika! Kaukasuksessa, jossa synnyin, tätä marjaa kutsutaan vitamiinipommiksi. Se sisältää vaikka mitä vitamiineja ja mineraaleja, ja niiden ansiosta vähentää nesteen kertaamista, parantaa ruon sulatusta, parantaa näköä, vahvistaa vastustuskykyä, ehkäisee sydäntauteja ja jopa hidastaa vanhenemista! Syön aamulla leivän kanssa, olisi se sitten hedelmä tai marja – ihan sama, hehheh!

IMG_1424Tässä kuva, minkä lähetti minun pietarilainen tuttava.
Hän totesi, että on järkyttävää, kun Suomessa kaikki ovat niin rehellisiä!

Mistä itse järkytyit viimeksi?


30.10.2017, 13:06

Aikataulutettu onni, osa 2

just think about it 2Elinan opit saivat vahvistusta Gretchen Rubinin Onnellisuusprojektista. Tämä kirja on HiMOlla lainattavaksi! Kysykää  jos kiinnostaa!

Mitä opin?

Joka päivä tehdään tietyt rutiinit. Niitä on yleensä max 10/per päivä. Mun päivä on tällainen:

1. Herätys, aamiainen
2. Aika Filipin kanssa
3. Paperityöt
4. Syödään ja lähdemme keskustaan lapsenhoitoon
5. Ohjaan
6. Kotiin, iltapuuhat
7. Illallinen, työtä, TV
8. Suihku, venyttely
9. Nukkumaan AJOISSA, että aamulla jaksaa herätä AJOISSA

Aikaisempi päivästäni puuttui numero 2 – yritin silloinkin tehdä työtä tai yritin nukkua ja Filu katsoi piirrettyjä. Olin huono äiti ja huono yrittäjä. Numero 4 meni juosten ja hirveässä stressissä. Nykyään valmistaudun niin, että kuin F herää, voin olla hänen kanssaan rauhassa – minulla on pakattu työlaukku, olen itse lähtövalmis, kissalla on ruoka, pyykit narulla jne. Joten astumme ulos ajoissa ja matkalla mennään keinumaan tai muuten vain kävelemme hitaasti.

Muutaman asian vieläkin haluan tehdä eri tavalla, mutta kuin sain kakkoskohdan selkeytettyä, tulin onnellisemmaksi. Eli olet onnellinen, jos se, mitä teet joka päivä, tekee sinut onnelliseksi. Kirjassa on hyvä esimerkki pitkästä työmatkasta, joka stressasi erästä tapausta niin paljon, että ihminen oli valmis ottamaan lopputilin. Ratkaisu oli äänikirjat! Eli mitä fiilistä rutiini tuo, ratkaisee sun oloa. Satunnaiset tekemiset taas eivät ole niin tärkeitä pitkässä juoksussa! Et voi elää lomaa, juhlaa odotellessa tai `viikonloppuna tehdään jotain kivaa`-meiningillä. Vaikka sekin ajatus on hurmaavan kannustava!

Entä mikä on vähiten kivaa päivässä tai viikossa? Milloin tunnet yksinäisyyttä tai surua? Kiireinen aamu? Sunnuntai-ilta? Muuta se rutiini! Esim. heti maanantaille jotain mukavaa! Vaikka Muokkaus-tunti HiMOlla 😉 Minulle työviikko tarkoittaa aikataulutettua menoa. Sen takia maanantaina minulla nykyään vain 1 ohjaustunti, jolloin mä tiedän, että aikataulu ei ole ihan kiveen hakattu, joten vähemmän stressiä! Ja asiaan auttaa mukava ryhmä ❤ Vaikka niitä minulla on joka päivä, sen merkitys on silti valtava! HiMOttaremme Riitta joskus tuli studiolle ja sanoi, että `äh koko aamupäivä oli että voi ei`, mutta sitten hän muisti, että pian menisi HiMOlle ja siellä Sveta, Leena muut HiMOttaret, ja olo heti parani. Mulle tämä on NIIIIN tuttu tunne!!!

Eli, älä mene virran mukana – tee omat ratkaisut, päätä prioriteetit itse!

Sitten annoin myös olla. Minulla on ollut pitkän aikaa paineet menestyä yrittäjänä. Ikään kuin ansaitsisin siten oman paikkani tässä maassa. Roomaakaan ei ole rakennettu päivässä – mutta en muistanut siitä.  Rakastan työni. Rakastan. Kun tajusin, että menestyminen voi olla matka/prosessi/pitkäaikainen työ, eikä tulos heti ja nyt, rakastuin yrittäjyyteen uudestaan! Saa nauttia matkasta matkana, ei vain nähtävyydestä sen määränpäässä!

Nykyään teen aikataulut päiväksi, viikoksi, vuodeksi, loman asti jne. Silloin aika ei tunnu enää hiekalta – saan tehtyä konkreettiset asiat, ja löydän uudet tavat lisäämään onnellisuutta ja vähentämään vähemmän kivat jutut!

Tästä ja muista keinoista, eri tavalla ja ajatuksia herättämällä, lisää siis myös valmennuksessa la 18.11.!

Ollaan onnellisia, se on niin helppoa ja niin vaikeata 🙂 Mutta se on mahdollista! Ja se on pääasia.

<3:lla, Sveta