Tykkää meistä täälläf_logo
mekin tykkäämme Sinusta!

Seuraa meitä täälläInsta
mekin seuraamme Sinua!

 

Kaikki uusi ja ihana
sisäpiirikirjeessä!

 

Kuulemme myös
mielellämme
palautetta!

 

Asiakasedut
HiMOtar-kortilla

 

 

… hyväksyä itseämme sellaisena kun olemme…

Usein kuulen ystäviltäni, että minulla on helppoa, kun minulla on tällainen ammatti. Voi syödä mitä haluaa ja en varmastikaan liho..
Itse huomaan joskus pitkän naisen jossain, ja mietin, miksi olen vaan 166cm?! Ihailen mun äidin nenää. Omani muuttui draamattisesti (!) kun lapsena tehtiin liukumäen muodostelmalaskuja suoraan asfaltille, ja  geeneilla taattu söpö nenä meni rikki. Ja näitä esimerkkejä voisi  jatkaa loputtomiin. Mikä meitä niin monia vaivaa, ettemme voi itseämme hyväksyä sellaisena kun olemme?

Yksi mun ystävistä, saman ikäinen kun minä, kaunis ja fiksu nainen, 4 lapsen äiti (1 adoptoitu!) sairastaa vakavasti.
Joskus vuosia sitten heidän ovimatolle ilmestyi  kuolemaa tekevä  kissa. Kissa tietysti (ystävän tapauksessa, se on nimenomaan TIETYSTI) otettiin sisään. Seuraavat kuukaudet hoidettiin kissaa ja koko perhe oli jossain ihme ihotaudissa. Kaikki saatiin kuntoon, kaljusta kuolevasta elukasta tuli aivan uskomattoman komea pitkäkarvainen kolli, joka on elossa vieläkin! Vain dachan hiirien vapauden kesät loppuivat totaalisesti, hehheh. Ja tuntuu epäreilulta, että juuri hän, mun ystävä, sairastaa anoreksiaa. Takana lukemattomia sairaalareissuja, tukiryhmiä ja lääkäreitä… Kun jopa kulkukissa  valitsi ja hyväksyi hänet kaikista asunnoista 5 kerroksen talosta, hän itse on se ainoa, joka ei hyväksy itseään. Vetää hiljaiseksi, kun katsomme yhdessä elokuvaa, ja siinä on joku todella ylipainonen sivuhahmo, ja mun ystävä silmin nähden menee surulliseksi  ”tuollaiselta mäkin näytän”. Hyvänä hetkenä hän tiedostaa missä mennään. Mutta niitä hetkiä on vähän. Tarinalla ei ole vielä loppua. Jos saan vain toivoa, niin se loppu on iloisempi kun dachan hiirien kesät… Ja mietin, että se on ok olla vain 166cm ja eri nenäinen kun äiti. Voi olla oikeasti ihan mitä vaan, kunhan olisi vaan terveyttä.  Ja kaikilla muilla myös.