Tykkää meistä täälläf_logo
mekin tykkäämme Sinusta!

Seuraa meitä täälläInsta
mekin seuraamme Sinua!

 

Kaikki uusi ja ihana
sisäpiirikirjeessä!

 

 

Kuulemme myös
mielellämme
palautetta!

 

Asiakasedut
HiMOtar-kortilla

 

 

Leenan vinkit kehonhuoltoon!

Minulta kysyttiin taannoin foam roller- tuntia ohjatessa, että rullaanko itse päivittäin. Mahtava kysymys! En todellakaan ole malliesimerkki liikunnanohjaajasta joka syö aina terveellisesti (suklaa <3) , nukkuu suositusten mukaan tai huoltaa kehoa kaikin mahdollisin tavoin. Mutta on pari juttua, mistä en jousta ja mitkä saavat taianomaisesti vireyttä paremmaksi ja kehoa liikkuvaksi. Nyt kun joulukiireet alkavat painaa päälle ja pimeä vuodenaika muuten vaan houkuttelee sohvan pohjalle, tässä on kaikille HiMOttarille pari hyvää perusliikettä, mitkä voi tehdä kotona eikä erityisiä välineitä tarvitse. Nämä ovat ne liikkeet, mitä OIKEASTI mä teen päivittäin, kun aamulla/ennen tunteja/pitkän istumisen jälkeen pitää saada keho hereille, tai jos muuten vain haluan nopeasti hyvän olon. Testaapa näitä:

1. Syväkyykky

Syväkyykky_HiMO_LiikuntaKehon luonnollinen lepoasento, samalla venyttää ja avaa lonkkia ja alaselkää sekä pohkeita. Tässä asennossa tunnistat hyvin lihaskireydet! Kokeile tätä niin näet missä kunnossa liikkuvuutesi on 🙂

 

 

 

 

2. Lonkankoukistajan venytys ja rintakehän avaus

HiMO_liikuntaPysy koko ajan liikkeessä liikuttaen käsivartta auki ja kiinni. Kaksi asiaa yhdessä kertaa: kiertoa selkään sekä venytystä lonkankoukistajaan!

 

 

 

 

3. Rintakehän venytys

venytys_HiMO_liikuntaVoit käyttää foam rolleria kuten kuvassa, tai ihan mikä tahansa taso, mihin pääsen makaamaan (kuten sängynreuna) toimii. Tässä asennossa olisi kiva hengailla monta minuuttia, niin kivasti se avaa rintakehää. Keskity rentouttamaan keho ja hengittämään syvään. Jännitä kevyesti vatsalihakset, jotta selkä saa tukea- Jos selkään ei satu, ojenna jalat, niin kehon etuosa pääsee venymään enemmän. Tämä on ehdoton suosikkiliikkeeni ja toimii erityisesti, kun on istunut kauan yhdessä asennossa!
Ihanaa ja rentouttavaa joulunodotusta, pidetään itsestämme huolta 🙂

T: Leena