Tykkää meistä täälläf_logo
mekin tykkäämme Sinusta!

Seuraa meitä täälläInsta
mekin seuraamme Sinua!

 

Kaikki uusi ja ihana
sisäpiirikirjeessä!

 

 

Kuulemme myös
mielellämme
palautetta!

 

Asiakasedut
HiMOtar-kortilla

 

 

Tie optimismiin

Sain viime viikolla lahjaksi paperipussi, jossa lukee: Roskapussi huonoille/negatiivisille ajatuksille. Ystävän mielestä se oli mainio lahja. Minun mielestä se oli tosi pieni pussi, vaikka olenkin optimisti.

Optimismi tarkoittaa myönteistä ja toiveikasta elämänasennetta ja kykyä nähdä asioiden hyvät puolet.  Eläminen Pygmalion-ilmiön pilvissä (termin nimi perustuu kreikkalaiseen mytologiaan ja tarkoittaa että kun uskomme omiin kykyihin ja taitoihin, meillä on taipumus yltää parempiin suorituksiin. Sama pätee myös toisin päin, eli jos emme usko menestyvänsä, emme yllä silloin parhaimpaan suoritukseen).Uskomatonta, että vasta vuonna 1967 amerikkalainen Martin Seligman alkoi puhumaan positiivisesta psykologiasta tai ajattelutavasta ja sen vaikutuksista elämään! Myöhemmin monet tutkimukset todistivat, että optimistit menestyvät paremmin kun pessimistit – koska näkevät mahdollisuuksia siinä missä muut näkevät tuuria, sairastuvat vähemmän, koska nauru mm. helpottaa kipua ja aktivoi kehon immuunijärjestelmä. Optimisteistä tykätään enemmän, heillä on paljon ystäviä jne.

Jos optimiismi on niin kova juttu, miksi kaikki eivät ole optimisteja? Koska se on tosi-tosi vaikeata. Evoluutio on se syyllinen! Vuosia-kausia ihmiset tutkivat maailmaa sillä silmällä, että vaarat olisivat tiedossa, ilman tätä asenetta ihmiskunta ei olisi selvitynyt, kuulemma. Tutkijat kuitenkin kertovat, että optimistiksi voi oppia. Rakastan ajatusta, että tunne on vain mielipide, ei ole siis fakta. Tunne on suhtauttumisen lopputulos, ei siis varsinaiseen tapahtumaan. Joten jos teen ruoka, ja se palaa, voin olla pessimisti ja totea etten onnistu missään, en osa mitään ja itse asiassa, tämän hellan valmistaja varmasti vihaa naisia, tai voin olla optimisti ja hakea uudet raakaaineet ja aloitta alusta. Tai voin tilata pizzaa!

Tässä 5 vinkkiä ammattilaisilta:

1. Hankiudu positiivisien ihmisten seuraan – pääset ratsastamaan hyvää aaltoa 😉

2. Tee jotain, mistä tulee hyvä olo. Esim. tunnilla minulla EI IKINÄ paha mieltä, tunnilla ehkä jännittää, mutta en pelkä, en murehdi, en ikävöi. Ennen ja jälkeen joskus kyllä. Sen takia minä liikun ja liikutan teidät!

3. Jos negativisuus astuu kehiin, iske vaikka kämmenet yhteen ja huuta ”STOP!” Tai ottaa käteen joku esine ja tutki sen tarkkaan – saat huomiosi muualle ja saat mahdollisuuden kääntä ajatukset uuteen suuntaan. Väitä omien pessimistisien ajatukisen vasten, vakuttaa itseä että kaikki järjestyy, onnistuu jne.!

4. Pussaile, halaa, syö suklaata – onnellisuuden hormooni hyrrää!

5. Ja valitse iloisen mielen värit: oranssi, vaaleansininen ja minttu!

Alla on mielenkiintoinen video (Martin Seligman ja Dalai Lama itse!). Tästä alkaa tie uuden tason optimismiin, lähdetäänkö?  😉 Tsekkaa 10:03 min kohdalla ainakin! Yksi lause ja BUM! – me itse päätetään tulevaisuudestamme ajatuksien voimalla! Me päätetään itse onnistummeko, pärjämmekö, saavuttammeko vai emme, ennen kun edes aloitetaan tehdä yhtään mitään. Voiko olla totta?

https://www.authentichappiness.sas.upenn.edu/videos