Tykkää meistä täälläf_logo
mekin tykkäämme Sinusta!

Seuraa meitä täälläInsta
mekin seuraamme Sinua!

 

Kaikki uusi ja ihana
sisäpiirikirjeessä!

 

 

Kuulemme myös
mielellämme
palautetta!

 

Asiakasedut
HiMOtar-kortilla

 

 

Bollywood – tanssin juhla!

Bollywood on lähtöisin Intiasta.

Wikipedian mukaan ” Bollywood on Intian Mumbain kaupungin elokuvastudioiden hindinkielistä elokuvaa. Nimitys tulee Mumbain aiemmasta nimestä Bombay sekä Hollywoodista, Yhdysvaltain elokuvateollisuuden keskuksesta. Nimitys keksittiin 1900-luvun lopulla kun Bombayn elokuvista kiinnostuttiin lännessä. Intiassa tehdään paljon elokuvia myös Mumbain ulkopuolella, mutta niitä ei kutsuta Bollywoodiksi. Bollywoodissa tuotetaan noin 150–200 elokuvaa vuodessa, mikä on viidesosa koko Intian elokuvatuotannosta.”

Yhdessä Bollywood- leffassa on helposti 10 tanssikohtausta, ja jokaisessa tanssissa useammat vaatteenvaihdot, soolot ja ryhmätanssit, väriloistoa ja vaikka mitä tanssityylejä! Bollywood-tanssi on tanssin parhammistoa. Miksi? Koska siinä voi olla ihan mitä vaan! Ei musiikin takia, ei tarinan takia, vaan siksi koska huvittaa! Sitä tanssin kuuluu olla: vapaata ja vapauttavaa ilman liikaa sääntöjä; yllätyksellinen, tunteikas ja juhlava!

Olen joskus tehnyt toisessa liikuntastudiossa sellaisen koreografian, missä yhdistettiin balettia ja hip hopia. Sali oli täynnä, meno oli mahtava, mutta tunnin jälkeen sain palautteen: Mitä järkeä yhdistää balettia ja hip hopia? Silloin tunsin epäonnistuvani, vaikka se oli yksi lappu ja tunnilla oli 75 ihmistä! Nyt voisin vastata: mitä järkeä on hakea aina järkeä tanssista? Hehheh 🙂 Joskus on kivaa vain tanssia, nauttia, kuunnella ja kuulla musiikkia ja mennä sen mukana – ja sitä tulee olemaan HiMOn Bollywood Fusion tunneilla. Musiikin kauneutta, liikkeiden vapautta, hyvää fiilistä ja paljon, paljon uutta ja kivaa keholle ja mielelle!

Ensimmäiset tunnit olivat jo kesäkuussa,  ja syksyllä pidetään tiiviskurssit lauantaisin. Aloitetaan 28.8., tsekkaa aikataulu ja ilmoittaudu mukaan!

Ja ennen kun tositoimi alkaa, voi katsoa nämä:
https://www.youtube.com/watch?v=zG1CLCBNhpo

Ja vähän klassisempi:
https://www.youtube.com/watch?v=dishe-dDo8Q

Ja tässä tanssii Miss America 2014:
https://www.youtube.com/watch?v=H5n3FYbbepM

Kuka tunnistaa, millä tunnilla on ollut sama kappale, saa suklaalevyn!  Kommentoi Facebookissa!