Tykkää meistä täälläf_logo
mekin tykkäämme Sinusta!

Seuraa meitä täälläInsta
mekin seuraamme Sinua!

 

Kaikki uusi ja ihana
sisäpiirikirjeessä!

 

 

Kuulemme myös
mielellämme
palautetta!

 

Asiakasedut
HiMOtar-kortilla

 

 

HiMOn edustus eduskunnassa

Politiikka politikkana on kiinnostanut minua aina aika vähän. Minulta jotenkin on puuttunut kokonaan usko, että politiikka muuttaa asioita. Olen kyllä aina äänestänyt, uskon  myös, että kantaa pitää ottaa, jos niitä hyviä muutoksia toivoo. Kevään vaalien yhteydessä järkytin ihmisiä kysymällä, ketä he aikovat äänestää. Pian 19 v. Suomessa  asuneena en tajunnut vieläkään, että  palkat ja verot ovat julkista tietoa, mutta äänestäminen salaista. Jos olisi puolue, joka tukee lasten työvoimaa, ihmiskauppaa, huumeita jne., ehkä kannattaisikin salata,  jos sellaista olisi tarkoitus äänestää, mutta kun kaikki puolueet tuntuvat olevan edistämässä vain hyviä asioita… Tästä salaperäisyydestä tuli puheeksi yhden ihanan HiMOttaren kanssa. Hänellä oli selkeä kanta, ketä kannattaa äänestää ja niin paljon intoa, että kyselin sitten enemmänkin. Ihailen,  kunnioitan ja tykkään paljon intohimoisista ihmisistä! Katja <3. Keskustelun tuloksena oli kutsu vierailulle eduskuntaan ja mukana oli tulossa tukijoukkueena Leena!

Vaikka kuinka kaukana olen ollut periaatteessa koko politiikasta, Ben Zyskowiczista olen kuitenkin kuullut paljon ja jo aikaisemmin kiinnitin huomiota, että hän vaikuttaa johdonmukaiselta, karismaattiselta ja älykkäältä ihmiseltä. Ja nyt olin siis menossa tapaamaan häntä!
Halusin vaikuttaa fiksulta ja normaalilta, joten tutustuin syvemmin hallitusohjelmaan, eri puolueiden kantoihin jne. Yhtäkkiä löysinkin kiinnostavia aiheita, jotka herättivät kysymyksiä, ajatuksia ja jopa raskaushormonien siivillä pientä itkua (?!) Se oli tässä parasta, että oma mies meni sanattomaksi, kun selitin että itken hallitusohjelman takia – eläköön naisten salaperäisyys!

kuva[6]Saavuimme paikalle, ja napakka ja lämmin käden puristus teki  heti vaikutuksen. Ja kun kieltäytymisyrityksistä huolimatta kansanedustaja Ben Zyskowicz tarjosi lounaan, tuli lisää plussapisteitä (blum, blum) – liikuntaihmiset ovat aina valmiina syömään! Ben sanoi, että seuratkaa  minua ja mentiin jonoon, saimme ruokaa (hyvää!), joka jäähtyi kuitenkin ennen kun söimme, kun keskustelu oli jännää, kiinnostavaa ja avartavaa. Benin elämäkokemus ja mahdollisesti sen kautta tullut suvaitsevaisuus ja kyky huomioida pienissäkin asioissa monta  näkökulmaa herätti kunnioitusta ja pakko myöntää, ehkä jopa uskoa, että kyllä, muutokset ovat mahdollisia, kunhan oikeat ihmiset ovat asialla. Hän uskalsi heittää haasteita ja kysymyksiä ja oli niin aidosti kiinnostunut yrittäjyydestäni, meidän toiminnasta, juuristani jne., että ymmärsin hyvin, miksi meidän HiMOtar oli niin innoissaan ja tosissaan. Jälkiruokajonossa ohitin Benia (hävettää vieläkin), ja hänen jäätelöannoksen koko oli viimeinen pisara siihen, että minusta tuli virallisesti hänen henkilökohtainen faninsa (puolueeseen kantaa tässä ottamatta:) )

Vierailun lopuksi pääsimme vielä kiertämään muita toimistoja ja bongasin tuttuja ihania kasvoja – ei ilman jumppavaatteita meinannut tunnistaa! Yllätyin, kuinka hyvällä energialla ihmiset tekevät siinä talossa töitä, tai oikeastaan painavat duunia täysillä! Ja kun seisoin VIP-parvekkeella, joka on tarkoitettu vain kansanvälisille vieraille (no, olen mä ulkomaalainen!) ja katsoin kaunista aurinkoista Helsinkiä, tulikin varmuus, että hei, Helsinki, hyviä muutoksia  tulossa ja meillä on kaikki hyvin! Eduskunta rocks!

kuva[8]kuva[5]kuva[4]