Burleskitanssi: Old Hollywood-tiiviskurssi la 11.11.(2t), klo 12:00

Kurssin hinta: 37.00 

Burleskitanssi

Pilkettä silmäkulmaan ja liikettä lantioon!

Burleskitanssi on tanssillinen tunti, joka ammentaa tyylinsä burleskin historian liikekielestä. Tunneilla tutustutaan burleskin eri aikakausiin – esittävänä taiteena burleski on matkannut 1800-luvun Vaudeville-teattereista 1940-50-luvun glamourin kautta neo-burleskiin.

Burleskitanssi on tanssilaji jonka ovat Suomessa kehittäneet nykymuotoonsa Petra Innanen ja Ruska Schönberg aka Bettie Blackheart ja Tinker Bell. Burleskitanssi ei ole sama kuin lavalla nähtävä esittävä laji. Esittävään burleskiin kuuluu olennaisena osana luova striptease ja sitä ei tunneilla tehdä. Burleskitanssin tavoitteena on lisätä tietoutta burleskista, opettaa harrastajat löytämään ilo omasta kehosta sellaisena kuin se on, kehittää lihaskuntoa, tasapainoa, peruskuntoa ja ilmaisua. Olennaista lajin kehittäjien mukaan on että Burleskitanssia opettavat toimivat aktiivisesti nimeomaan esittävän burleskin saralla ja sitä kautta voivat jakaa autenttista tietoa lajin eri osa-alueista.

Tuntiin sisältyy tanssillinen lämmittely, kehonhallintaa, rytmiikkaa, sekä lihaskunto- ja venyttelyosio. Lisäksi mausteina on tasosta riippuen pieniä kehollisia improvisaatioharjoituksia sekä ilmaisua. Jatkotasoilla teemme myös pidempiä koreografioita.

Burleskitanssi sopii kaikille tavallisille liikunnasta ja kehollisuudesta kiinnostuneille naisille ikään ja kokoon katsomatta – Shimmy, Shake, Bump and Grind! Hikoillaan, sheikataan, pidetään hauskaa ja saadaan samalla tiukkuutta keskivartalokorsettiin, iloa olemukseen ja naisellisuutta ryhtiin! Tällä tunnilla nainen kuin nainen kukoistaa – burleskitanssi on asennelaji parhaimmillaan! Vaikka meno välillä onkin vauhdikasta, niin vaatteet pysyvät päällä ja tunnilla keskitytään tanssillisiin elementteihin.

Pukeutuminen ja varustautuminen Burleskitanssi-tunnille

Tule Burleskitanssi-tunnille mukavissa ja rennoissa vaatteissa. Hiuskukkakoristeet ja hameet sopivat tälle tunnille. Suosittelemme tanssimista sisäkengillä, pehmeillä jumppa/tanssitossuilla tai paljain jaloin. Korkokengät ovat myös upeat, mutta niiden tulee olla tanssikorkkarit (joissa on koroissa suojalaput), ettei lattiaan tule turhaan jälkiä.

Himottarien kommentteja tunneista:

“Hauska tunti ja iloinen tunnelma!”
“On ollut tosi hauskaa, löytänyt uusia lihaksia ja saanut hartioita vetreytymään.”
“Tosi mukava ryhmä ja mielettömän hauska tunnelma!”
“Naiseus on löytynyt niin uudella tavalla, että kuppikokokin varmaan kasvanut kahdella  ”
“Tunnit ovat niin mahtavia energia- ja hauskanpitosettejä että niitä ei halua missata ollenkaan!”