Tykkää meistä täälläf_logo
mekin tykkäämme Sinusta!

Seuraa meitä täälläInsta
mekin seuraamme Sinua!

 

Kaikki uusi ja ihana
sisäpiirikirjeessä!

 

 

Kuulemme myös
mielellämme
palautetta!

 

Asiakasedut
HiMOtar-kortilla

 

 

RUMBITA Fuerte – passion for dance!

Whohoo, uusia tuulia puuhaltaa! Kevätkausi lähestyy loppuaan ja elokuussa alkaa uusi kausi uudessa studiossa!

HiMO is for passion, ja luontevasti aikataulussa pitää sitä himoa löytyä, niinpä RUMBITA Fuerte – passion for dance!- on yksi meidän uutuuksista.

Tanssityylin kehittäjä on suomalainen Kirsi Kannas, suomalainen flamencotanssija ja espanjan kielen opettaja. Kirsi oli opettanut siinä vaiheessa flamencotanssia jo vuosia, ja rakkaus tanssin oli saanut siivet alleen! Upea flamenco ja espanjalainen kulttuuri kiinnostivat ihmisiä aina, mutta vain harvat uskaltautuivat nimenomaan flamencotunneille, koska pitivät sitä liian vaikeana ja vaivalloisena – pitihän alusta alkaen olla kalliit flamencokengät ja hurja määrä kärsivällisyyttä, koska flamencoa ei varsinaisesti päästä tanssimaan, ennen kuin tanssitekniikka on hallussa. Ja tähän menee useita kuukausia. Kirsi halusi kehittää uuden, helpommin lähestyttävän tanssimuodon, joka kuitenkin säilyttäisi flamencon voimakkaan tunneilmaisun. Rumbita-tanssi syntyi, kun Kirsi alkoi hioa omaa vapaa-ajallaan tanssimaansa tanssityyliä, jonkan pohjana olisi flamenco ja joka sisälsi aineksia discotanssista, itämaisesta tanssista ja salsasta.

Wikipediassa kerrotaan, että Flamenco on Andalusiassa kehittynyt espanjalainen musiikki- ja tanssilaji. Flamencon ylläpitäjinä ja kehittäjinä olleet Andalusian romanit ovat jättäneet taiteenlajiin pysyvät merkit, mutta sen historialliset juuret ulottuvat maurien ja juutalaisten musiikkiperinteisiin.
Flamenco-nimityksen alkuperästä ei olla yksimielisiä. Uskotaan että nimi tulee arabiankielisestä sanasta fellahmengu, joka tarkoittaa ”paimenta ilman maata”. Sana flamenco tarkoittaa kuitenkin espanjaksi myös flaamilaista. Yhteensattuman on oletettu johtuvan siitä, että romanit saapuivat maahan Kaarle V:n hallituskaudella samaan aikaan, kun maahan tuli runsaasti flaamilaisia sotilaita. Make dance, not war – sillä mennään!

Meidän tutustumisviikolla to 26.6. klo 17.30 pääsee kokeilemaan tätä lajia, ja syksyllä se on viikkotuntina! Tämä tanssi tekee kauniiksi, musiikki vie mukanaan ja käsistä ja jaloista löytyy uudet linjat!

Yrittäjänä olen myös todella iloinen ja ylpeä tästä huikeasta yhteistyöstä Kirsin kanssa! Kirsilla on oma tanssikoulu  Lohjalla – Tanssikoulu Un Dos Tres, -ja kiireistä huolimatta hän tulee meille opettamaan! Liikuntabisnes on niin mikrobisnesta, ns. omassa pikku lammessa, että useasti monilta unohtuu iso kokonaisuus ja mahdollisuuksia, jotka tulee yhdessä tekemisestä! Hyvä me! Tervetuloa tunneille! Olé!