Tykkää meistä täälläf_logo
mekin tykkäämme Sinusta!

Seuraa meitä täälläInsta
mekin seuraamme Sinua!

 

Kaikki uusi ja ihana
sisäpiirikirjeessä!

 

 

Kuulemme myös
mielellämme
palautetta!

 

Asiakasedut
HiMOtar-kortilla

 

 

Voittajan salainen resepti

Nyt seuraa piparikorkokenkien teko-ohje! Ilahduta itsesi tai ystäväsi  omalaatuisilla pipareilla, jotka tuovat raikkaan tuulahduksen  perinteisten joulupiparien rinnalle!

Jos aidon näköisten korkokenkien teko askarruttaa – ei huolta! Näillä vinkeillä onnistut!

Tarvitset vain:
a) piparitaikinaa (joko itse tehtyä tai kaupan pakastealtaasta, ei väliä)
b)kananmunia ja tomusokeria kuorrutteeseen
c) väriaineita ja koristerakeita oman mielen mukaan
d) hyvät hermot

Aloita piirtämällä kenkien kaavat ja leikkaamalla ne irti (joo, nämä pitää tehdä itse, kaupat eivät ole vielä tajunneet tätä markkinarakoa). Mallista riippuen tarvitset pohjan-, kärkiosan- ja mahdollisesti  kantaosan kaavat.

Kaulitse taikinaa pieni osa kerrallaan. Viillä veitsellä muotin kaavojen muotoisia kuvioita. Paista osia uunissa 200 asteessa. Kannattaa paistaa varsinkin taivutettavat osat yksitellen, etteivät ne  pääse kuivumaan! Paistoaika on lyhyt, n. 4 minuuttia.

Piaparikengät 1Korkokenkien pohjaa taivutetaan sopivan kokoisen esineen päällä. Koron pituuteen voi siis itse vaikuttaa. Tärkeää on, että pohjan siirtää suoraan uunista oton jälkeen taivutukseen, ettei se ehdi kovettua!

 

Piparikengät 2Muotoile kärkiosan taivutusta varten esim. foliosta kääre. Suosittelen  avointa kärkeä, se on helppo taivuttaa.

Paista loput osat. Korkoon voi käyttää esim. pieniä pyöreitä pipareita. Kun kaikki osat on paistettu, seuraa paras osuus: koristelu <3 !  Peruskuorrutteeseen tarvitset 1 munanvalkuaisen ja n. 3 dl tomusokeria. Väriaineita voi lisätä miten haluaa.Väriainetta ei tarvitse kaataa litratolkulla, pari tippaa riittää.
Jos haluat koristella kuorrutteella laajan alueen, tee kaksi eri paksuista kuorrutetta. Pursota paksumpaa kuorrutetta reunoiksi, ja levitä löysempää kuorrutetta keskelle esim. hammastikun avulla. Anna kuivua!

Kuorrutteen pursottamisessa voi käyttää valmiita pursottimia, leivinpaperista tehtyjä rullia tai minigrip-pusseja, joihin leikataan  pieni reikä.

Piparkengät 3Koristele eri osat ensin yksitellen, ja liimaa ne sen jälkeen yhteen. Osat kiinnittyvät toisiinsa sulatetun sokerin avulla. Älä tee niinkuin allekirjoittanut, vaan varo sormiasi! Kiinnittämisessä nopeus on valttia: kasta kiinnitettävä osa sokeriin ja siirrä se nopeasti paikoilleen. Kuvassa valmistuu kengän korko.

 

 

Piparkengät 4Näissä korkkareissa kantaosa rakennettiin pienistä ympyrän muotoisista  paloista.

Varaudu siihen, että kaikki ei aina mene suunnitelmien mukaan. Esimerkkikorkokenkienkin teossa kuorrute levisi välillä minne sattui, ja kuorrutteet levisivät vääriin suuntiin, joten ei auttanut kuin  yrittää monta kertaa. Ja tässä vaiheessa niitä hermoja tarvitaan :)! Koristelua voi jatkaa vielä osien yhteenliimauksen jälkeenkin. Kuorrutteella ja muilla koristeilla saa hyvin epätasaisuudet ja halkeamat piiloon! Helmien kiinnityksessä suosittelen pinsettejä,  jotka ovat loistava keksintö myös tähän tarkoitukseen!

HiMO Club, piparkakkukengät Kun kaikki on valmista, ihaile itsetehtyjä kaunottaria, äläkä anna kenenkään niitä syödä!

 

 

Piparkengät

Oho! Yksi jäljellä… toinen syöty?!

 

 

Voittaja!Tässä voittaja Lenni ja ihanan Boutique Freda – kauppiatar Riitta!

Boutique Freda järjesti piparikenkäkilpailun ja meidän Lenni (kuvassa siis) voitti!

Onneksi olkoon, Lenni!