Burleskitanssi (2 timanttia, Ane) ma 12.8.-14.10. (10t) klo 18.15

Hinta: 160.00 

Burleskitanssi

Pilkettä silmäkulmaan ja liikettä lantioon!

Burleskitanssi on tanssillinen tunti, joka ammentaa tyylinsä burleskin historian liikekielestä. Tunneilla tutustutaan burleskin eri aikakausiin – esittävänä taiteena burleski on matkannut 1800-luvun Vaudeville-teattereista 1940-50-luvun glamourin kautta neo-burleskiin.

Burleskitanssi on tanssilaji jonka ovat Suomessa kehittäneet nykymuotoonsa Petra Innanen ja Ruska Schönberg aka Bettie Blackheart ja Tinker Bell. Burleskitanssi ei ole sama kuin lavalla nähtävä esittävä laji. Esittävään burleskiin kuuluu olennaisena osana luova striptease ja sitä ei tunneilla tehdä. Burleskitanssin tavoitteena on lisätä tietoutta burleskista, opettaa harrastajat löytämään ilo omasta kehosta sellaisena kuin se on, kehittää lihaskuntoa, tasapainoa, peruskuntoa ja ilmaisua. Olennaista lajin kehittäjien mukaan on että Burleskitanssia opettavat toimivat aktiivisesti nimeomaan esittävän burleskin saralla ja sitä kautta voivat jakaa autenttista tietoa lajin eri osa-alueista.

Tanssituntiin sisältyy tanssillinen lämmittely, kehonhallintaa, rytmiikkaa, sekä lihaskunto- ja venyttelyosio. Lisäksi mausteina on tasosta riippuen pieniä kehollisia improvisaatioharjoituksia sekä ilmaisua. Jatkotasoilla teemme myös pidempiä koreografioita.

Burleskitanssi sopii kaikille tavallisille liikunnasta ja kehollisuudesta kiinnostuneille naisille ikään ja kokoon katsomatta – Shimmy, Shake, Bump and Grind! Hikoillaan, sheikataan, pidetään hauskaa ja saadaan samalla tiukkuutta keskivartalokorsettiin, iloa olemukseen ja naisellisuutta ryhtiin! Tällä tunnilla nainen kuin nainen kukoistaa – burleskitanssi on asennelaji parhaimmillaan! Vaikka meno välillä onkin vauhdikasta, niin vaatteet pysyvät päällä ja tunnilla keskitytään tanssillisiin elementteihin.

Femme Fatale - UUTUUS 2024!

Kurssilla eläydytään Film Noir-elokuvien kohtalokkaiden naishahmojen maailmaan. Tunnit koostuvat lämmittelystä, erilaisista tekniikka- ja ilmaisuharjoituksista sekä naisellisen sensuellista koreografiasta.
Kurssilla käytetään rekvisiittana pitkiä satiinihansikkaita. Mikäli sinulla ei ole tällaisia hansikkaita, saat sellaiset lainaan opettajalta.

Boudoir Style - UUTUUS 2024!


Astu sisään aistilliseen burleski buduaariin! Burleski on lavataiteen muoto, jossa keskiössä ovat kiusoittelu (tease) ja luova striptease. Tällä kurssilla perehdytäänkin peittämisen ja paljastamisen vuorotteluun viekottelevan aamutakin riisumiskoreografian kautta.
Kurssilla kerrataan lyhyesti burleskin peruslikkeet (shimmy, shake, bump n' grind) sekä tehdään kannustavassa ja rennossa ilmapiirissä erilaisia pieniä kävely- ja ilmaisuharjoituksia.
Tunnille tarvitset aamutakin, jossa on solmittava vyö.

Tropicana - UUTUUS 2024!

Trooppinen piristys kevättalven keskelle!
Tunnilla perehdytään burleskin liikekieleen viekoittelevan viehkeän, pin-up-henkisen koreografian kautta. Teemme myös helppoja tekniikka- ja ilmaisuharjoitteita sekä tilassa liikkuvia harjoituksia turvallisessa ja kannustavassa ilmapiirissä.

Pukeutuminen ja varustautuminen Burleskitanssi-tunnille

Tule Burleskitanssi-tunnille mukavissa ja rennoissa vaatteissa. Hiuskukkakoristeet ja hameet sopivat tälle tunnille. Suosittelemme tanssimista sisäkengillä, pehmeillä jumppa/tanssitossuilla tai paljain jaloin. Korkokengät ovat myös upeat, mutta niiden tulee olla tanssikorkkarit (joissa on koroissa suojalaput), ettei lattiaan tule turhaan jälkiä.

Himottarien kommentteja tunneista:

“Burleski on hauska tunti ja iloinen tunnelma!”
“On ollut tosi hauskaa, löytänyt uusia lihaksia ja saanut hartioita vetreytymään.”
“Tosi mukava ryhmä ja mielettömän hauska tunnelma!”
“Naiseus on löytynyt niin uudella tavalla, että kuppikokokin varmaan kasvanut kahdella  ”
“Burleskitunnit ovat niin mahtavia energia- ja hauskanpitosettejä että niitä ei halua missata ollenkaan!”