Siirry sisältöön

Vintage Styles & Slow Swing

Myynnissä olevat tunnit

Vintage Styles

Tiedotus! Viime vuosisadan alun jatsaava tanssikavalkadi alkaa. Turmiollisen twistailevaa 20-luvun charlestonia tanssittiin esim. ragtimeen tai Dixieland-jazziin. Mutta sitten syntyi swing-musiikki! Tanssilattioilla ja estradeilla alkoi näkyä villin vauhdikkaita potkuja. Swingin myötä jazziin voitiin tanssia myös pehmyesti ja sulavasti. Arvoisat ladyt, rohkenen ehdottaa pitämään hapsuista ja helmikaulanauhoista kiinni - tanssiseikkailu jazz-ajalta kohti swing-aikaa alkaa.


Slow Swing - UUTUUS 2024!

Slow swing -tiiviskurssi tarjoaa mahdollisuuden nauttia hitaamman swing-musiikin lumosta ja ilmaista itseään tanssimalla. Reseptinä tähän ovat sulavat mutta hauskat soolojazz-liikkeet rytmisin aksentein maustettuna. Liike pidetään jatkuvana, jolloin lopputulos on herkullisen mehevä. Neljän opetuskerran aikana treenataan soljuva soolokoreografia.

Pukeutuminen tunnille

Tule tunnille mukavissa ja rennoissa vaatteissa, hameet sopivat tälle tunnille ilman muuta. Suosittelemme tanssimista sisäkengillä, tanssitossuilla tai sukilla (pääasia, että jalat luistaa). Huomioi, että kenkien tulee luistaa, sillä tunneilla twistataan paljon. Myös sukilla pärjää hyvin, jos sellaisia kenkiä ei ole.

HiMOlla on myös Jazz Roots!

Kuvittele itsesi 1930 – 1940-lukujen juhliin New Yorkin Harlemiin. Kaupungin suosituin big band soittaa swing-musiikkia, ja sinä tanssit ja nautit ystäviesi kanssa tanssilattialla kristallikruunujen alla. Vieressä ehkä tanssitaan aikakauden paritanssia lindy hopia. Musiikki vie sinut mennessään ja ajantaju katoaa.

Jazz rootsilla tarkoitetaan erilaisia 1920 – 1940-lukujen soolotanssityylejä, joita tanssitaan jazz- ja swing-musiikkiin. Jazz Roots -tunneilla keskitytään siihen, millaiseksi soolotanssi kehittyi 1920-luvun muotitanssin charlestonin jälkeen ja käydään läpi leikkisiä jazz roots -liikkeitä alkeista lähtien. Miltä kuulostaisivat esim. fish tails tai apple jacks? Liikkeistä ja ajan rytmeistä kasataan mehevä ja menevä soolokoreografia. Kurssi on nappivalinta sekä vintage-elämän ystäville että sykkeen kohottajille!